Новини
photo_2024-03-22_11-50-49.jpg
22 березня 2024
Лапароскопічна холецистектомія

Наша пацієнтка пару місяців назад відчула сильний біль в правому підребер’ї та епігастрії. Негайно звернулась в лікарню за місцем проживання, де при УЗД-обстеженні у жінки виявили 3 конкременти у жовчному міхурі і в загальній жовчній протоці, відповідно конкремент розміром 3см у міхурі, і два інших 2-сантиментрові у протоці. Для полегшення стану лікарі призначили їй консервативну терапію, що тимчасово усунуло гострий стан.

Родичі хворої наполягли на зверненні в наш Центр. Жінка була дообстежена, встановлено діагноз: гострий калькульозний холецистит, холедохолітіаз, а також біліарна гіпертензія, тобто стійке підвищення тиску в жовчовивідних протоках через наявність крупних конкрементів, що значно утруднювало нормальний відтік жовчі.

Фахівцями відділу хірургії підшлункової залози та жовчовивідних проток було заплановано двоетапне оперативне втручання: першим етапом ендоскопічна ретроградна холангіопанкреатографія, папілосфінктеротомія, літотрипсія, літоекстракція. Другим етапом лапароскопічна холецистектомія.

Під час виконання першої операції видалити конкременти із загальної жовчної протоки не було технічної можливості (конкременти були твердими та не піддавалися літотрипсії). Тому пацієнтці виконали мініінвазивне лапароскопічне втручання, під час якого хірурги видалили жовчний міхур та конкременти із загальної жовчної протоки.

Хвора виписана із стаціонара на 6-у добу післяопераційного періоду. Через три тижні після операції пацієнтка звернулась амбулаторно, для видалення зовнішнього дренажа загальної жовчної протоки.

Відділення хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних проток: 044-454-20-06, 044-408-63-44, 044-454-20-81

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo