Новини
photo_2023-10-11_16-39-50.jpg
12 жовтня 2023
Метастази в печінці - не вирок

Переважна більшість пацієнтів, як і багато лікарів, вважають, що наявність метастазів у печінці - це вирок для пацієнта. Однак приклад нашої пацієнтки демонструє протилежне.

Любов Володимирівна родом із Сумської області. Вона дізналася про свою хворобу - пухлину товстого кишківника та метастатичне ураження печінки безпосередньо перед початком широкомасштабного вторгнення. 
Саме на 24 лютого 2022 була запланована госпіталізація до Інституту для оперативного лікування. Звісно, що у той четвер уже ні про яку планову операцію не йшлося.

Після звільнення Сумщини від окупантів пацієнтка нарешті знову змогла зайнятися своїм здоров’ям. Незвжаючи на втрачений час, хворій все ж змогли видалити первинну пухлину кишківника. Після операції вона отримувала терапію, призначену онкологом. 
Метастатичні вогнища печінки тривалий час залишалися без змін, однак, при плановій комп’ютерній томографії, було виявлено їхнє збільшення у розмірах. Родичі пацієнтки дізнались про можливість хірургічного лікування метастазів та звернулися за допомогою у відділ хірургії та трансплантації печінки нашого Інституту.
 
Після детального обстеження на мультидисциплінарному онкологічному консиліумі, було розроблено тактику лікування пацієнтки, що базується на сучасних онкологічних принципах. 
Прийнято рішення про оперативне втручання – резекцію печінки з метастатичними вогнищами з подальшою хімеотерапією. Хоча пацієнтка раніше перенесла декілька відкритих операцій на черевній порожнині, внаслідок яких розвинувся спайковий процес, операцію було успішно проведено лапароскопічним доступом (через декілька маленьких розрізів).

Завдяки інтраоперційному УЗ-контролю було чітко встановлені межі та локалізація новоутворень, внутрішньопечінкові анатомічні орієнтири, намічено безпечну площину резекції, що скоротило час операції та дозволило максимально зберегти неуражену частку печінки, що найбільш позитивним чином впливатиме на якість життя пацієнтки.

З розвитком лапароскопічних технологій кількість мініінвазивних лапароскопічних операцій на печінці збільшується, і наразі складає більше 40% від всіх резекцій печінки.

☎️ 044-408-20-88, 044-454-20-36

 

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo