08 жовтня 2018
Лікарі інституту вперше в хірургічній практиці України застосували не типовий метод лікування ускладнення хвороби Крона.

Наталя, 39-річна Вінничанка, хворіє з 2016 року. Тоді у неї вперше була діагностована хвороба Крона, яка відразу ж дала ускладненя.

 Спочатку жінка спостерігалася та лікувалася за місцем проживання. Коли стан погіршився, пройшла додаткове обстеження в приватній клініці де з»ясувалося, що в тонкому та  товстому кишківникові утворилися нориці з абсцесом малого таза. Хвора отримувала медикаментозну терапію відповідно до протоколу ведення пацієнтів з хворобою Крона. До інституту жінка звернулася  в січні 2018 року. На момент звернення у пацієнтки був абсцес малого тазу з затіканням на сідницю. Широке впровадження в сучасну практику мініінвазивних втручань в передопераційному періоді дозволило раздренувати абсцес малого тазу через сідницю. Хворій зробили пункцію та постановили дренаж під УЗД контролем. Протягом декількох місяців абсцес очистився. Наталя була повторно госпіталізована в клініку вже для планового оперативного втручання. Хірурги інституту видалили інфільтрат та виконали резекцію тонкої і товстої кишки, де сформувалися нориці і наклали первинні анастомози.

Це був перший досвід в хірургічній практиці України використаний лікарями інтитуту.

 На першому етапі лікування було застосоване унікальне мініінвазивне дренування абсцесу через сідницю. Саме це дозволило пацієнтці уникнути стомуванія (тобто виведення «кишки в бік»). Наступний етап  - планове видалення вражених ділянок. Далі був післяопераційний період, він протікав без ускладнень. Наталю в задовільному стані вже виписали з клініки.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo