11 вересня 2018
Хірурги НІХТ ім. Шалімова врятували життя хворому, якому відмовили в усіх вітчизняних клініках, до яких він звертався.

 

Причиною відмови була складність видалення пухлини, котра проростала з легені в трахею та стінку аорти.

 В анамнезі у 54 річного Ігоря К 5 років тому була видалена пухлина гортані за місцем проживання. Чоловік одужав та повернувся до повноцінного життя. Нову пухлину виявили випадково під час флюорографії.

На цей раз в  Сумах оперувати чоловіка відмовились, посилаючись на анатомічну складність розташування пухлини та загрозу розриву аорти. Хворий звертався і в інші клініки України, та оперувати пацієнта можна було лише у високоспеціалізованому та багатопрофільному медичному закладі. Зрештою, з’ясувалося, що лише в НІХТ ім Шалімова є всі умови для порятунку чоловіка.

Спільними зусиллями операційних бригад торакальних та серцево-судинних хірургів була проведена унікальна операція, під час якої видалили пухлину з легені, видалили ділянку аорти з подальшим протезуванням та прибрали частину враженої трахеї з подальшою пластикою. За кілька днів стан хворого стабілізувався, нині він виписався зі стаціонару та продовжує амбулаторне лікування в Сумах.  

Хворий висловив щирі слова подяки всім лікарям інституту ім Шалімова, особливо д.м.н., провідному науковому співробітнику, лікарю-хірургу Андрію Сидюку та керівнику відділу трансплантації та хірургії серця, к.м.н., кардіохірургу Артуру Габрієляну.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo