image0.jpeg
07 квітня 2021
Не стримувати – а лікувати!

Не стримувати – а лікувати!

Здоров'я - найцінніший скарб людини. Ця багатовікова мудрість, нині, як ніколи, актуальна. Нагадати про першу і найважливішу потребу людини спонукає сьогоднішня дата.
7 квітня весь світ відзначає День здоров’я, що веде свій офіційний відлік з 1948 року, зі створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.
В цей день прийнято привертати увагу громадськості до актуальних питань охорони здоров’я. Ми хочемо на прикладі реальної життєвої історії, за згодою пацієнтки і її сина, показати, як важливо вчасно потрапити до рук професіоналів і отримати якісну медичну допомогу.
Часом йдеться не лише про якість життя, а саме життя. Пані Оксана з сином Володимиром відверто діляться своїм життєвим досвідом, щоб нагадати усім - шанс є завжди!

Проблеми зі здоров’ям у жінки з’явилися вісім років тому. Разом з ними почалися безкінечні походи по лікарям, проте діагноз установити довго ніхто не міг. Нарешті вдалося знайти гематолога, після чого її госпіталізували та призначили лікування. Далі була хіміотерапія, потім знову і знову виснажливе лікування.
Медики розводили руками, мовляв, хворобу  можна лише стримувати, зупинити – неможливо.
А тут карантин, а з ним перебої з ліками, погіршення стану. Без знеболюючого  жінку турбували сильні головні болі, почалися приступи. Курс хіміотерапії теж виявився перед хворобою безсилим.
Зверталася до різних клінік України де їй відмовляли в лікуванні та рекомендували звернутися до МОЗу, щоб отримати направлення на лікування за кордоном. В цей момент у житті Оксани з’явився Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова, де вона потрапила в надійні руки хірургів відділу трансплантації та хірургії печінки.

    
 

Відтак жінка отримала високоспеціалізовану медичну допомогу за пілотним проектом з надання медичної допомоги, який реалізується в установах НАМН України, пройшла курс реабілітації і вже знаходиться вдома, в родинному колі.

Звідти її син Володимир і вся сім’я висловлюють глибоку вдячність адміністрації інституту, а також завідуючому відділу трансплантації та хірургії печінки, хірургу Олександру Валентиновичу Гриненку, завідуючому відділення анестезіології Роману Андрійовичу Зацаринному, хірургам Андрію Віталійовичу Гусєву, Темурбеку Алішеровичу Юсупову, медсестрам, молодшому медичному персоналу, усій команді відділення та фахівцям інституту.
Завжди приємно отримувати такі відгуки.
Ми ж, в свою чергу, у День здоров’я бажаємо усім надійно його зберігати. Будьмо емоційно-позитивними, бадьорими, життєрадісними і щасливими!
Памятайте - ми завжди готові прийти Вам на допомогу!

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo