Новини
photo_2023-06-30_13-48-08.jpg
03 липня 2023
Вижив всупереч усьому

Нашого 23-річного пацієнта Дмитра ще минулої весни було тяжко поранено під Лиманом. Поранення були настільки значними, що шансів на виживання було мало. Стабілізація, евакуація за етапами. 21 операція на органах черевної порожнини, високодебітні несформовані тонкокишкові нориці, порушення метаболічних процесів.

На момент госпіталізації до Інституту індекс маси у Дмитра дорівнював 14, а загальна вага становила лише 37 кг.

Фахівцями відділу торако-абдомінальної хірургії було розроблено персоніфіковану тактику обстеження та лікування. Завдяки сучасній ендоскопічній техніці та професійності лікарів-ендоскопістів визначено існуючу анатомію шлунково-кишкового тракту, розпочато ендолюмінальну VAC-терапію з проведенням зонду для ентерального харчування поза зони множинних нориць тонкої кишки.

Перев'язки, індивідуально підібране харчування, безумовне прагнення Дмитра до життя, «помножене» на добру енергетику наших лікарів, врешті призвело до позитивного результату.

Дмитро набрав вагу, загоїлися множинні нориці, що дозволило перейти до наступного етапу лікування - реконструкції шлунково-кишкового тракту. Відновна колопластика, на яку так очікував Дмитро, завершила основний етап лікування.

Сьогодні наш пацієнт харчується самостійно, відновлено основні фізіологічні процеси. Так, його ще чекають реконструктивно-естетичні втручання, але це вже інша історія. Про яку ми згодом обов'язково розповімо.

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo