Новини
photo_2023-10-09_10-13-53.jpg
09 жовтня 2023
Атеросклероз судин

До відділення хірургії магістральних судин звернувся пацієнт 65 років зі скаргами на біль у лівій нижній кінцівці, що турбувала чоловіка навіть у спокої, а для того щоб пройти 50-100 метрів, треба було постійно зупинятися. Ситуація ставала нестерпною і пацієнт звернувся до Інституту.

Госпіталізація. Обстеження. Виявилося, що проблемою є атеросклеротичне ураження лівої клубової артерії, за рахунок якого кров до кінцівки не потрапляла.

Окрім того, атеросклеротична бляшка значно стенозувала (звужувала) просвіт лівої внутрішньої сонної артерії, яка кровопостачає головний мозок, що загрожувало розвитком інсульту.

Раніше операції на різних судинних басейнах (ділянках) виконували етапно за 2-3 окремих оперативних втручання. Однак це супроводжувалось різними укладеннями та збільшувало час перебування пацієнта на лікарняному ліжку.

Досвід фахівців відділення хірургії магістральних судин та анестезіологічної команди, а також сучасне обладнання дозволяють виконувати симультанні операції – одразу на декількох магістральних судинах.

Тому одночасно виконано операцію на сонній артерії та відновлення кровотоку на лівій нижній кінцівці.    

Вже через тиждень Анатолій повернувся додому, він тепер має змогу проходити більше кілометра, бажає всім здоров’я та радить своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Медична допомога надається у відповідності до Постанов КМУ д 5 вересня 2018 р. № 707 "Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів" та 3 березня 2021 р. № 181 "Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах НАМН".

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo