28 березня 2020
Рекомендації ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує носити медичну маску людям, які кашляють або чхають, а здоровим слід одягати її, коли вони надають допомогу людині з підозрою на Covid-19.
Відповідні рекомендації для населення у зв'язку з поширенням нового коронавіруса опубліковані на сайті ВООЗ. https://www.who.int/countries/ukr/ru/

"Якщо ви кашляєте або чхаєте - носіть маску", - порекомендували у ВООЗ.

Однак, якщо ці симптоми відсутні, то носити маску необов'язково. "Здоровим людям носити маску треба тільки, якщо вони надають допомогу людині з підозрою на інфекцію 2019 nCoV", - заявили у ВООЗ.

Крім того, якщо хтось користується маскою, то йому слід знати правила використання та утилізації одноразових медичних масок.

Рекомендації ВООЗ такі:

Перед тим як надягти маску, обробіть руки спиртовмісним засобом або вимийте їх з милом.

Одягніть маску так, щоб вона закривала ніс і рот без зазорів між обличчям і маскою.

Не торкайтеся маски під час використання; в разі дотику обробіть руки спиртовмісним засобом і вимийте їх з милом.

Як тільки маска стає сирою, замініть її на нову, і не використовуйте одноразові маски повторно.

Щоб зняти маску: зніміть маску, тримаючись за гумку ззаду (не торкаючись до передньої частини маски); і відразу ж викиньте в контейнер для відходів, що закривається; обробіть руки спиртовмісним засобом або вимийте їх з милом.

Як повідомлялося, станом на ранок 22 березня вірусом SARS-CoV-2 у світі інфікувались 307 280 людей. Загалом померли 13 049, ще 92 376 людей одужали.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo