Новини
photo_2023-08-07_08-19-41.jpg
07 серпня 2023
Адренокортикальний рак

Молоду жінку почали турбувати часті напади у вигляді прискореного серцебиття (тахікардія), підвищення артеріального тиску, а також незначний, але постійний дискомфорт у правому підребер'ї. За місцем проживання встановити діагноз не змогли та порадили звернутися до відділу хірургії поєднаної патології та захворювань заочеревинного простору нашого Інституту.

Ретельний збір скарг дозволив запідозрити захворювання наднирників, що виконують важливу ендокринну функцію - виробляють низку гормонів, які контролюють обмін речовин та роботу серцево-судинної системи. Комплексне інструментально-лабораторне дослідження підтвердило попередній клінічній діагноз. Причиною нападів стало новоутворення правого наднирника (попередньо феохромоцитома), яке викликало дискомфорт, та за рахунок гормонального дисбалансу викликало порушення серцево-судинної діяльності. 

Пухлина мала значні розміри, більше 25 см, тісно прилягала/вростала верхнього полюсу нирки та печінки, й існувала висока ймовірність її розриву. Попередньо, враховуючі дані обстеження було заплановано видалення пухлини наднирника разом з ниркою та, за необхідності, резекцію печінки, про що попередили нашу пацієнтку.

Але завдячуючи майстерності наших фахівців, одним з кредо яких є "мінімально можлива травматизація - максимальне збереження функцію органу" було збережено нирку та печінку. 

Після операції стало відомо, що пухлина виявилася злоякісною - адренокортикальний рак правого наднирника, і якщо б жінка не звернулась до Інституту вчасно, її подальше лікування та прогноз для життя були б не такими оптимістичними.

Якщо Ви відчуваєте проблеми зі здоров'ям - звертайтеся до професіоналів, які мають досвід та працюють єдиною мультидисциплінарною командою.

Телефони для отримання консультації 044-408-68-08, 044-408-75-45

Медична допомога надана за програмою нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах НАМН України. 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo