Новини
photo_2024-02-08_15-11-45.jpg
09 лютого 2024
Механічна жовтяниця

До Центру звернувся чоловік, який раптово пожовтів. Шкіра та склери мали виражену жовтизну, почався зуд, також зник апетит.

Результати проведеного дослідження засвідчили наявність у нього механічного блоку (пухлини) загальної жовчної протоки, що зумовило порушення відтоку жовчі (механічну жовтяницю), підвищення тиску у внутрішньопечінкових жовчних протоках та вторинне ураження клітин печінки. 

На першому етапі лікування основним завданням було ліквідувати механічну жовтяницю (привести до норми тиск у внутрішньопечінкових протоках) та стабілізувати функцію печінкових клітин. Для цього було проведено черезшкірну черезпечінкову холангіостомію, що розвантажило внутрішньопечінкові протоки, призвело до зменшення рівня білірубіну та трансаміназ (основних показників функції печінкових клітин). Відповідно, стан пацієнта покращився, що дало змогу перейти до основного етапу лікування - видалення пухлини та відновлення відтоку жовчі.

Фахівцями відділу хірургії підшлункової залози та жовчовивідних проток виконано резекцію гепатикохоледоху та проведено гепатикоєюностомію на виключеній петлі по Roux, що дозволило відновити відток жовчі до кишківника.

Операція та післяопераційний період минули без ускладнень, і пацієнт невдовзі був виписаний на амбулаторне лікування, а згодом повернувся до звичайного життя.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

Відділення хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних проток 044-454-20-18, 044-408-63-44

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo