Публікації про центр
21 жовтня 2015
21-23 жовтня у Києві відбувся ХХІІІ з’їзд хірургів України

21-23 жовтня у Києві відбувся ХХІІІ з’їзд хірургів України – науково-практичний форум державного значення, що об’єднав фахівців хірургічного профілю, як вітчизняного, так і міжнародного рівня.

Організаторами заходу виступили Асоціація хірургів України, ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН України, Національна академія медичних наук України за сприяння Міністерства охорони здоров’я України.

За часів незалежної України Київ вперше приймав вітчизняних хірургів, зібравши більш ніж 3700 учасників гостей та відвідувачів цього поважного форуму з усіх регіонів країни (ХХІІ з’їзд хірургів Української РСР проходив 19-21 листопада 1970 р.), а також провідних фахівців з Германії, Польщі, Чехії, Литви, Молдови та США.

З’їзд був присвячений обговоренню найважливіших проблем і перспектив розвитку сучасної хірургії, розбудові нової системи надання хірургічної допомоги населенню України, і окремо, вперше за багато років, зважаючи на виклики часу, – питанням військово-польової хірургії, особливостям надання медичної допомоги пораненим з мінно-вибуховими та вогнепальними ураженнями, етапності хірургічної допомоги та хірургічній реабілітації поранених.

«Переконаний, що відданість справі та бажання удосконалювати хірургічні практики сприятимуть подальшому розвитку системи охорони здоров`я…» зазначив у своєму вітанні учасникам з`їзду Президент України Петро Порошенко.

«Такі зібрання справляють стимулюючий ефект на подальший розвиток української медичної науки, оскільки саме на них відбувається обмін набутим досвідом…»  відмітив у своєму письмовому зверненні до присутніх Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

«Тисячі проведених операцій – в польових госпіталях, районних та обласних лікарнях, військово-медичних клінічних центрах та в інститутах Національної академії медичних наук  - це тисячі врятованих життів українських воїнів, тисячі повернутих родинам синів, чоловіків, батьків…» наголосив у своєму посланні хірургам Міністр оборони України Степан Полторак.

«Держава вже цього року відновила навчання на військових кафедрах, розробляє військово-медичну доктрину, в якій визначила відповідні пріоритети, у тому числі і з навчання медичних працівників, як лікарів, так і фельдшерів та медичних сестер…», - сказав під час відкриття заходу заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

На прес-конференції, котра відбулася одразу після відкриття з`їзду (були присутні представники Мін. оборони, Верховної Ради, Нац. академії мед. наук та МОЗ України), ключовими стали питання організації допомоги пораненим під час проведення АТО, організаційні та медичні проблеми військово-польової медицини, а також перспективи розвитку вітчизняної хірургії в умовах реформування системи охорони здоров’я та децентралізації, переходу до страхової медицини, обговорення правових аспектів діяльності хірургів та їх взаємовідносин із пацієнтами.

21 жовтня таємним голосуванням було обране Правління асоціації хірургів України, котре у свою чергу більшістю голосів обрало Голову правління –  головного позаштатного спеціаліста МОЗ зі спеціальності хірургія, директора ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН України, д.мед.н., професора Олександра Усенко.

"Асоціація хірургів повинна стати самоврядованою організацією, яка контролює освітній, професійний, моральний рівень кожного фахівця, дотримання ним професійних стандартів, несе відповідальність за його помилки, а також захищає своїх членів на усіх рівнях. Сьогодні ми обговорюємо взаємодію Асоціації хірургів з регіональними відділеннями і міністерствами. Ми зобов'язані об'єднатися для того, щоб поліпшити роботу хірургів і гарантувати безпеку пацієнтам… Асоціація повинна взяти на себе відповідальність за зміни в хірургічній службі, а оновлена хірургічна служба - стати локомотивом для медичних реформ в Україні" - підкреслив Олександр Усенко під час своєї промови.

«Позиції Міністерства охорони здоров’я, та Національної академії медичних наук збігаються з прагненням хірургічної спільноти – головну та вирішальну роль у процесі формування та функціонування хірургічної служби має відігравати профільна асоціація. Від розробки та впровадження стандартів і протоколів лікування і сприяння у фаховій підготовці лікарів до їх правового та соціального захисту; від атестації її членів до експертної оцінки якості надання медичної допомоги, яка повинна бути одним з головних документів, на якому будуть базуватись наступні дії, що визначені чинним законодавством. Лише об’єднавши зусилля лікарів – хірургів різного рівня, як членів асоціації хірургів України можливо досягти успіхів в нашій нелегкій роботі, оптимізувати роботу хірургічної служби на користь людям та спільній справі» - було неодноразово зазначено під час виступів на форумі.

Протягом 22-23 жовтня з’їзд працював у штатному режимі пленарних та секційних засідань, сателітних симпозіумів, круглих столів. Дуже насичена програма форуму стосувалася військової, серцево-судинної, дитячої хірургії, комбустіології та пластичної хірургії, хірургічної ендокринології, проблем ургентної хірургії та післяопераційних ускладнень, бариатричної хірургії та трансплантології. Також під час заходу проводилася виставка вітчизняних та зарубіжних компаній – виробників медичної техніки і лікарських препаратів.

Прес-служба ДУ "НІХТ ім. О.О. Шалімова"

 

Переглянути публікацію "PRO MEDICINE"

Переглянути публікацію "АПТЕКА.UA"

Переглянути публікацію "Всеукраинский онкологический портал"

Переглянути публікацію "Український медичний ЧАСОПИС"

Переглянути публікацію  "IEK" "Международный Выставочный Центр".

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo