Новини
03 березня 2017
Шалімовські дні - 2017, підсумки

24 лютого 2017 року в Національному Інституті хірургії та трансплантологіїї ім. О. О. Шалімова НАМН України відбулася  науково-практична конференція з міжнародною участю «Шалімовські дні: сучасні інноваційні технології в метаболітичній та бариатричній хірургії». Уже вкотре ми вшановуємо пам’ять нашого Вчителя - видатного Вченого, геніального хірурга, знаного громадського діяча, Героя України, Героя соціалістичної праці, академіка Олександра Олексійовича Шалімова. Все творче життя академіка було присвячено служінню народу, збереженню його здоров’я. Це взірець для всіх нас: для молоді, що лише розпочинає освоєння медицини, для зрілих лікарів.

До відкриття конференції учасники мали можливість спостерігати за демонстрацією хірургічного втручання з приводу аліментарного ожиріння, що транслювалася до актової зали Інституту наживо. Майстер-клас з бариатричної хірургії проводив професор Арне Дітріх (Німеччина), модерував професор Лаврик Андрій Семенович. В операційних ДУ «НІХТ ім.О.О. Шалімова» проводилися наступні оперативні втручання:

  • Лапароскопічне шунтування шлунка – «Roux-en-Y gastric  bypass» (RYGB)
  • Лапароскопічна рукавна резекція шлунка
  • Імплантація інтрагастрального балону  ORBERA (Apollo)

Після урочистого відкриття конференції, відбулося традиційне покладання квітів до пам’ятника академіку О.О. Шалімову. Основні наукові доповіді пленарного засідання стосувались проблем метаболічної та бариатричної хірургії.

В рамках конференції було проведено пленум правління ВГО “Асоціація хірургів України”. Голова асоціації, директор Інституту Шалімова, професор Усенко О.Ю. дав оцінку діяльності хірургічної служби України. З інформацією щодо підготовки до вшанування 100-річчя від дня народження академіка О. О. Шалімова виступив перший заступник директора НІХТ ім. О. Шалімова, д.мед.н. Костилєв М.В. До цієї знаменної дати планується видання книги, детальніше дивіться за посиланням.

Перегдянути фотозвіт про подію можна за посиланням

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo