курс координации (3).jpg
01 березня 2021
Розвиваючи трансплантацію, ми зможемо врятувати більше життів

Зараз ця система в Україні працює на початковому рівні і треба докласти ще багато зусиль для того, аби вийти  хоча б на рівень сусідніх держав.

Показник загальної кількості трансплантацій в Україні становить лише 1,6 на  мільйон населення, тоді як в Австрії він досягає 81,5, а в Іспанії  - 85,6. 
Саме сьогодні у стінах Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова розпочався вже другий курс інформації і стажування за напрямком «Трансплант-координація». 

Трансплант-координатор - це спеціаліст, який займається повністю усім циклом організації процессу,  починаючи від отримання інформації про донора та згоди на донорство,  до організації швидкої передачі органу до трансплантаційного відділення. 

Також фахівці повинні інформувати населення про переваги трансплантації і знаходятися в місцях концентрації потенційних донорів.

Наявність трансплант-координатора - це крок для розвитку системи трнасплантації в Україні. Бо кожен повинен займатися своєю справою і робити її в повному обсязі.

Трансплант-координатор Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова Володимир Шелест зазначив, що  "навчати трансплант-координаторів потрібно, щоб у них була можливість розвивати в своїх регіонах процес трансплантації, популярізації, а також для спільної співпраці з Інститутом".

А поки що інформація для роздумів: з  1996 по 2019  роки в  Україні виконано 1673 трансплантації. Тоді як в сусідній Білорусі за рік виконується близько 3000 таких операційних втручань.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo