photo_2024-03-28_14-56-16.jpg
29 березня 2024
RAMPS

Пацієнт 49 років звернувся до лікарів, коли відчув тягнучий біль в лівому боці, і при проведенні УЗД у нього виявили новоутворення підшлункової залози.

Результати комплексного дослідження дозволили встановити діагноз: велике за розмірами новоутворення підшлункової залози на рівні тіла та хвоста, яке розповсюджувалось у ворота селезінки, муфтоподібно покривало селезінкову вену та мало вторинне метастазування у печінку. Проведена біопсія метастазу печінки підтвердила та уточнила діагноз - високодиференційована нейроендокринна пухлина підшлункової залози G-2.

Мультидисциплінарний онкологічний консиліум прийняв рішення розділити лікування на два етапи. Першим етапом пацієнт отримав курс гормональної та радіонуклідної терапії, що дало очікуваний ефект - на контрольному КТ дослідженні відмічено зменшення розмірів неопластичного утворення в області тіла та хвоста підшлункової залози, а також вторинних mts вогнищ в паренхімі печінки.

Позитивний результат першого етапу лікування дозволив перейти до хірургічного лікування. Пацієнту були проведено втручання високого рівня складності - операцію RAMPS - радикальна антеградна модульна панкреатоспленектомія (передбачає видалення підшлункової, селезінки та судинну реконструкцію), розширену тромбектомією з селезінкової та ворітної вени з портопластикою та видаленням вогнищ вторинного ураження печінки. 

До відома. Радикальна резекція підшлункової залози є однією з найскладніших радикальних втручань при онкозахворюваннях підшлункової залози, особливо для пацієнтів, що перенесли неоад’ювантну хіміотерапію.

Відділ трансплантації та хірургії печінки 044-454-20-36, 044-408-20-88

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo