Публікації про центр
04 вересня 2014
Чотири життя Романа Сокуренка

Пресс-служба НІХТ ім. О.О. Шалімова   

Боєць батальйону «Азов» Роман Сокуренко, отримав під Іловайськом важке проникаюче осколкове поранення з множинними пошкодженнями органів черевної порожнини (діафрагма, печінка, шлунок, підшлункова залоза, кишечник). Але не дивлячись на це, він не кинув напризволяще поранених друзів. Спливаючи кров'ю, боєць витягнув з під обстрілу двох своїх товаришів, у тому числі Миколу Березового - мужа активістки Тетяни Чорновол. На жаль, їх поранення виявилися смертельними, і друзі, за якими кинувся Роман, загинули.

 

Батькам Романа тричі повідомляли про його смерть, але всупереч усьому він боровся за життя!

19 серпня, в край важкому стані Роман був доставлений до Інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова. Завдяки високому професіоналізму наших провідних фахівців, він успішно переніс шість надскладних оперативних втручань на органах черевної порожнини, що дозволило стабілізувати його стан.

 

Надалі була проведена консультація з делегацією німецьких лікарів, на чолі з професором Роландом Шмідтом, керівником хірургічної клініки госпіталю Бундесверу у м. Ульм. Професор Шмідт відзначив дуже високу кваліфікацію надання медичної допомоги докторами Інституту Шалімова, що дозволило будувати оптимістичні прогнози на одужання  практично безнадійного пацієнта. Спільно, німецькою делегацією та лікарями нашого Інституту, було прийнято рішення продовжити лікування пацієнта в німецькій клініці, під керівництвом професора Шмідта.

 

Колектив Інституту бажає Роману міцного здоров’я та скорішої зустрічі на рідній землі!

 

На превеликий жаль 23 вересня з Германії прийшла сумна звістка: у військовому шпиталі Бундесверу в місті Ульм від важких поранень помер учасник АТО Роман Сокуренко. Колектив Інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова висловлює глибокі і щирі співчуття його рідним та близьким. Вічна пам'ять герою!

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo