Новини
29 травня 2015
В Одесі обговорили особливості надання хірургічної допомоги в умовах проведення АТО

Бойові дії на сході ставлять перед українськими хірургами абсолютно нові задачі і змушують їх дивитися на лікування багатьох хірургічних процесів, насамперед ранових, зовсім по-новому. І тому лікарів треба готувати, ділитися досвідом та новими підходами до надання медичної допомоги.

На цьому наголосив начальник управління охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації В’ячеславПолясний, відкриваючи 28 травня 2015 року нараду-семінар «Особливості надання хірургічної допомоги вумовах реформування медичної галузі та проведення АТО».

Для участі в заході до КУ «Одеська обласна клінічна лікарня» з’їхалася ціла когорта медичних спеціалістів зівсього регіону, а саме: хірурги, нейрохірурги, урологи, травматологи-ортопеди, анестезіологи, головні лікарі містта районів, головні лікарі Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Особливі гості - головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Хірургія», директор ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова» Олександр Усенко та заступник директора ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова» Руслан Салютін.

«Саме життя змушує нас шукати нові підходи в тій ситуації, яка зараз є в країні. Я думаю, що ніхто не був готовий до такої події, що ми будемо жити в умовах війни, що будуть привозити молодих хлопців з важкими військовими травмами. Проте з власного досвіду та з досвіду спілкування з колегами я можу сказати, що медики гідно справляються зі своїми обов'язками», - підкреслив головний позаштатний хірург МОЗ України. Також, за його словами, завдяки подібним зустрічам та обміну досвідом набагато швидше вирішуються будь-які проблемні питання.

Олександр Усенко ознайомив аудиторію із напрямками роботи та досягненнями ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова» НАМН України.

Продовжив тему Руслан Салютін, сконцентрувавши увагу на перших результатах співпраці установи з військовою медициною.

Про стан надання хірургічної допомоги населенню Одеської області та під час трагічних подій 2 травня 2014 року в м. Одеса розповів головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я облдержадміністрації зі спеціальності «Хірургія» Петро Пустовойт. Фахівець зауважив, що останні 3-4 роки регіон займає провідне місце в українських рейтингах. Так, показник смертності від ургентної патології значно нижче, ніж в інших областях; в КУ «Одеська обласна клінічна лікарня» проводяться різноманітні високотехнологічні операції. Однак події 2 травня показали, що цивільні медичні працівники не мають досвіду військової медицини. Тому зараз для них проводяться лекції з військово-польової хірургії та заняття з надання хірургічної допомоги в умовах масового надходження постраждалих. За півроку їх знання значно покращилися.

Крім цього, присутні заслухали доповіді про роботу ВМКЦ Південного регіону в умовах проведення антитерористичної операції, сучасні та симуляційно-технологічні підходи до підготовки військових лікарів запасу, а також про надання спеціалізованої допомоги хворим з судинною патологією в умовах приватної клініки.Досвідом лікування вогнепальних поранень та магістральних судин з аудиторією поділився судинний хірург Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І.Мечникова Олег Сергієв.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo