Публікації про центр
img_1692.jpg
20 травня 2016
20 травня 2016 р. в інституті Шалімова вперше в Україні проведена "операція Ozaki" - пацієнту було виконано відновну реконструкцію аортального клапану в комплексі із супракоронарним протезуванням висхідного відділу аорти.

Навесні 2016 р., в клініку інституту Шалімова з вінницького військового шпиталю був направлений для консультації 50-літній демобілізований ветеран АТО з діагнозом – «вроджена патологія 2-х стулкового аортального клапану (у нормі клапан 3-х стулковий), аневризма висхідного відділу аорти».  За словами хворого, до недавнього часу він взагалі не відчував ніяких симптомів захворювання, але після демобілізації з армії став скаржитись на задишку та неможливість виконувати навіть невеликі фізичні навантаження.

Після проведеного курсу ретельних обстежень і консультацій, фахівцями відділу хірургії і трансплантації серця Інституту, хворому було запропоновано продовжити хірургічне лікування за кордоном. Проте зважаючи на важкий матеріальний стан багатодітної сім'ї пацієнта, хірурги Інституту оперативно зв'язалися зі своїми німецькими колегами з кардіохірургічного центру міста Ессена, зокрема - з провідним кардіохірургом університетської клініки, доктором Ярославом Бенедіком, який люб'язно погодився приїхати до Києва та прооперувати хворого. 

20 травня 2016 р., в клініці Національного інституту хірургії і трансплантології їм О.О. Шалімова вперше в Україні була проведена "операція Ozaki*" за методикою доктора Ярослава Бенедіка. В ході операції доктором Бенедіком спільно з провідними хірургами НІХТ пацієнту було виконано відновну реконструкцію стулок аортального клапану з високотехнологічного матеріалу "штучний перикард" в комплексі з супракоронарним протезуванням висхідного відділу аорти.

За підсумками операції в Інституті відбувся брифінг для тележурналістів.

За словами завідуючого відділу хірургії і трансплантації серця Артура Габріэляна операція пройшла успішно: "Стан пацієнта стабільний і відповідає тяжкості перенесеного хірургічного втручання. Хворий переведений у відділення реанімації і інтенсивної терапії.  …Саму ж проведену операцію можна віднести до найвищого рівня хірургічної професії. Наш колега з Німеччини на практиці показав, як правильно сформувати стулки клапану з перикарду (в даному випадку штучного), як прошивати шви, адже варто зробити лише тільки один маленький хибний крок, лише одну помилку – і всі зусилля підуть нанівець... ".

Відповідаючи на питання журналістів, доктор Ярослав Бенедік підкреслив: Застосована в даному випадку методика реконструкції стулок аортального клапану з новітнього високотехнологічного матеріалу "штучний перикард" є на сьогодні найсучаснішою - у Німеччині було проведено близько 10 подібних операцій". Також доктор Бенедік зазначив високий професійний рівень кардіохірургів інституту Шалімова та виразив впевненість в тім, що фахівці Інституту поза сумнівом освоять цю операцію та з успіхом будуть застосовувати її для рятування життів і поліпшення якості життя пацієнтів.

У свою чергу, директор Інституту, доктор медичних наук, професор Олександр Усенко виразив слова щирої вдячності німецькому колезі за його небайдужість до проблем української хірургії: "- Основна цінність цього методу полягає в тому, що після оперативного втручання пацієнт дістає можливість повернутися до практично повноцінного, активного способу життя… Доктор Бенедік не лише оперував сам, але й доручив ведучим фахівцям нашого Інституту виконати декілька важливих етапів цієї складної операції, що вкрай необхідно для найшвидшого практичного освоювання українськими хірургами прогресивної методики в цілому…".

"Операція Ozaki*" - розроблена професором Shigeyuki Ozaki (Японія), в ході якої, виконується протезування аортального клапану, або реконструктивна  відновна, клапанозберігаюча процедура методом пластики з природних тканин пацієнта або "штучного перикарду".

Прес-служба ДУ "НІХТ ім. О.О. Шалімова" НАМН України

Переглянути фотозвіт про подію

Переглянути сюжет ТВ-каналу "НТН" - "НОВИНИ" (24.05.2016)

Переглянути сюжет ТВ-каналу "1+1" - "ТСН"  (21.05.2016 : 19.30)

Переглянути сюжет ТВ-каналу "UBR" - "НОВИНИ" (21.05.2016)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo