21 жовтня 2024

Візит міністра охорони здоров'я Швеції

photo_2024-10-21_16-19-29.jpg

Міністр охорони здоров'я Королівства Швеція пані Ако Анкарберг Йоганссон разом із міністром охорони здоров'я України Віктором Ляшком минулого тижня завітали до Національного наукового центру хірургії і трансплантології ім.О.О. Шалімова НАМН України.

Під час візиту делегація оглянула відділення мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії, в якому лікуються військовослужбовці та цивільні громадяни із наслідками бойових та мінно-вибухових травм. Також шановні гості завітали у відділення трансплантації нирки, де мали нагоду поспілкуватись із пацієнтами, яким вже була виконана пересадка нирки й тими, які тільки готуються до трансплантації.

Пані міністр та її команда зустрілась із персоналом новоствореного відділення променевої терапії Центру, де встановлені інноваційні лінійні прискорювачі Elekta Versa HD обладнані новітнім багатопелюстковим коліматором, який забезпечує точність підведення лікувальної дози з мінімальними витратами часу на лікування. Обговорили актуальні питання медичного партнерства та можливості обміну досвідом між українськими та шведськими медиками.

Нагадаємо, що Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та міністр охорони здоров’я Королівства Швеція Акко Анкарберг Йоханссон під час робочого візиту до Києва підписали технічну угоду про посилення та розвиток двостороннього співробітництва у сфері охорони здоров’я та громадського здоров’я. Швеція залишається важливим партнером для України, підтримуючи наші зусилля з розвитку медичної галузі.

Ми вдячні за підтримку та відкритість іноземних колег до співпраці! Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити найкращі умови для лікування наших пацієнтів.