Новини
photo_2024-01-23_09-34-30.jpg
23 січня 2024
Величезна кіста підшлункової залози

Декілька років тому молоду жінку почати турбувати болі в животі. При обстеженні в медичному закладі за місцем проживання в неї було виявлено кісту підшлункової залози. Лікарі запропонували оперативне втручання, на яке пацієнтка дала згоду. Було проведено цистоєюностомію з анастомозом по Брауну. На деякий час, після операції біль перестав турбувати, лише з’явилася післяопераційна кила.

Однак, з часом хвороба нагадала про себе. Сильний біль, постійна нудота та відчуття стиснення у животі змусили жінку звернутися вже до нашого Центру. Виявилося, що попередній діагноз не був вірним, і за цей час кістозне новоутворення збільшилося у розмірах та почало стискати навколишні органи.

Мультилокулярне (багатокамерне) кістозне утворення мало довжину більше 20 см! З попереднім діагнозом муцинозна кістозна неоплазія (MCN) тіла-хвоста підшлункової залози пацієнтка була консультована на мультидисциплінарному консиліумі, де їй було визначено подальшу тактику лікування.

Фахівці відділення хірургії підшлункової залози та жовчовивідних проток виконали дистальну резекцію підшлункової залози зі спленектомією (видалення селезінки), крайову резекцію ворітної вени та її пластику, а також герніопластику передньої черевної стінки (усунули післяопераційну килу).

Доба у відділенні інтенсивної терапії, тиждень у відділенні й далі виписка на амбулаторне лікування та реабілітацію за місцем проживання.

Складні та багатопрофільні оперативні втручання - це кропітка робота великої медичної команди!

Відділення хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних проток 044-454-20-18, 044-408-63-44, 044-454-20-06.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo