Новини
Group 1356.png
27 лютого 2024
За останні тижні в нашому Центрі провели 6 трансплантацій нирок

Ще декілька років тому кожна трансплантація була великою Подією, а загальна кількість пересадок в Україні трохи перевищувала 100. Сьогодні ж трансплантація для нас є майже рутинною операцією, але кожен раз хвилюючою та особливою.

За два останні тижні в нашому Центрі провели 6 трансплантацій нирок.

Тепер 6 людей житимуть повноцінно, без необхідності постійно приїжджати у лікарні на діаліз.

30-річна Настя з Харкова. Тривале лікування, яке вона отримувала в одній з клінік, ще більше виснажило пошкоджені цукровим діабетом нирки. Після ретельної підготовки та лікування їй була виконана трансплантація нирки від мами.

26-річний Андрій з Дніпровської області працював на АЗС, коли там стався приліт ракети. Чоловік отримав важкі опіки, тому довелося пересаджувати шкіру в обласній лікарні. Через деякий час самопочуття погіршилося – з’явилася нудота, підвищена температура тіла, набряки нижніх кінцівок. В нього виявили термінальну ниркову недостатність, що є показом до трансплантації нирки. 9 місяців Андрій проходив діаліз, а потім разом з батьком приїхав до нашого Центру і після проведеного дообстеження була виконана трансплантація.

Вадим Леонідович, 69 років, з Вінниці. Захворів у 2020 році, з тих пір постійно був на діалізі та чекав на «нову» нирку. І ось через 4 роки йому трансплантували нирку від кадаверичного донора, яка йому ідеально підійшла за сумісністю.

41-річний Віктор з Херсона хворів на спадковий полікістоз нирок, в січні 2021 року через прогресування уремії розпочав проходити гемодіаліз. Після початку повномасштабної війни в окупованому місті отримати діаліз було неймовірно важко. Через постійну небезпеку Віктор з дружиною поїхав до Німеччини. Повернувшись в Україну, чоловік одразу ж став на лист очікування до нашого Центру і минулого тижня о 4-й годині ранку він отримав довгоочікуваний дзвінок від нашого трансплант-координатора.

42-річний Василь з Дніпра також має свою історію. Він захворів майже 15 років тому, коли вперше виявили «проблеми» з нирками, хвороба поступово прогресувала, а в 2022 році після перенесеного серцевого нападу було діагностовано термінальну стадію ураження нирок, тому чоловіку довелось стати «діалізним пацієнтом» і чекати на трансплантацію нирки.

Донором для Василя та Віктора стала 44-річна жінка з Броварів, яка й врятувала життя наших пацієнтів, а також реципієнта серця та печінки з нашого Центру.

Є багато таких історій, які можна описати в парі речень, але для кожної окремої людини це не просто історія, а її життя, яке хочеться прожити активно, яскраво, вільно. І трансплантація дарує цей шанс у, здається, найбільш безнадійних ситуаціях. Головне – дуже сильно цього хотіти та не боятися мріяти.

А мрії, як відомо, збуваються!

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo