photo_2024-03-13_16-10-01.jpg
13 березня 2024
Лейоміосаркома нижньої порожнистої вени

До Центру звернулася пацієнтка зі скаргами на виражену слабкість та періодичне підвищення температури тіла вище 38 градусів Цельсія. За місцем проживання на УЗД у неї виявили новоутворення печінки.

У нашому Центрі після ретельного обстеження жінці встановлено діагноз лейоміосаркома запечінкового сегменту нижньої порожнистої вени (НПВ) з поширенням на устя всіх печінкових вен. Під контролем КТ проведено біопсію пухлини, та патогістологічно було підтверджено підозру лікарів променевої діагностики.

!Лейоміосаркоми відрізняються крайньою злоякісністю розвитку, є не дуже чутливими до хіміотерапії або опромінення. Оптимальним обсягом лікування є можливість видалення пухлини хірургічним шляхом на ранніх термінах, допоки вона не досягла великих розмірів та не дала метастазів.

Після обговорення випадку на мультидисциплінарному онкологічному консиліумі пацієнтці рекомендовано хірургічне лікування.

Необхідним об'ємом оперативного втручання було видалення пухлини із запечінковим сегментом НПВ та правою долею печінки, з послідуючим протезуванням НПВ та реімплантацією устя серединної та лівої печінкових вен в протез.

Для того, щоб безпечно для пацієнтки виконати дану операцію, було використано обхідний екстракорпоральний вено-венозний шунт, який забирав кров нижче пухлини та через зовнішній контур повертав її в кровотік вище пухлини.

Щоб зменшити вплив ішемії на саму печінку, її було охолоджено з допомогою охолодженого розчину для реперфузії та льоду, як це робиться при трансплантації печінки.

Це дозволило хірургам безпечно видалити пухлину та праву долю печінки, а також виконати протезування НПВ синтетичним протезом та реімплантацію устя серединної та лівої печінкових вен в протез.

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo