10 листопада 2020

Привітання Президента НАМН України, академіка Віталія Цимбалюка до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку

Вельмишановні колеги, науковці!

Від імені Президії Національної академії медичних наук України та від себе особисто прийміть щирі вітання з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку!

В Україні День науки відзначається двічі на рік. Перший — у третю суботу травня, другий — 10 листопада — разом з усім Світом. Це гарний привід ще раз нагадати людству про науковий вклад в наше повсякденне життя та подякувати всім діячам на ниві науки за досягнення і відкриття, які вони роблять для комфортного та безпечного життя кожного з нас. 

Цілеспрямована діяльність тисяч науковців і дослідників України сприяють стрімкому розвитку нашої Держави, забезпечують створення визнаних у світі наукових шкіл, рятують життя та покращують його якість.

Незважаючи на складні часи у медичній галузі, науковці всього світу роблять все можливе задля порятунку та покращення якості медичної допомоги, особливо в такий скрутний час.

На превеликий жаль Україну спіткала війна на двох фронтах — війна на Східній частині нашої Держави та війна з новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Та ми впевнені, що об’єднавшись, ми переможемо і над нашою країною буде мирне небо, а нашу Державу прославлятиме й розвиватиме здорова нація.

Вітаємо зі Всесвітнім днем науки в ім’я миру та розвитку нашої України. Бажаємо ніколи не втрачати жаги до знань і нових відкриттів, завжди йти тільки вперед задля вдосконалення світу. Зичимо творчих ідей та наукових досягнень, міцного здоров’я й родинного затишку, нових звершень і відкриттів на славу Науки та нашої Батьківщини!

З повагою та щиро
Президент Національної академії медичних наук України
академік Віталій Цимбалюк