photo_2023-08-03_11-57-46.jpg
04 серпня 2023
Стажування за програмою ESOT

Навіть у важкі для України часи, завдячуючи надзусиллям ЗСУ, наші лікарі постійно продовжують свій професійний розвиток задля життя та здоров’я пацієнтів.

Співпраця з Європейською Асоціацією Трансплантологів (ESOT) дозволила Олексію Вороняку, нашому лікарю-трансплантологу відділу трансплантації нирки пройти навчання в University Hospital of Padova, згідно з програмою ESOT - European Society for Organ Transplantation Sevda Hassan Study Scholarship, під керівництвом професорів Umberto Cillo, Paolo Rigotti, Lucrezia Furian, Fabrizio Dal Moro, Emanuele Cozzi та їхніх команд.

Група трансплантації нирок і підшлункової залози University of Padova є найбільшим центром трансплантації в Італії, та має величезний трансплантаційний досвід. Група залучена в найбільш значущі міжнародні мультицентрові клінічні дослідження для розвитку нової імуносупресивної терапії та трансплантації комплексу нирка - підшлункова залоза.

Наш інший лікар-хірург Анатолій Скумс, спеціаліст відділу хірургії поєднаної патології та захворювань заочеревинного простору, проходив стажування протягом місяця у проф. Guido Torzilli у Humanitas Research Hospital у місті Мілан, Італія.

Метою стажування було оволодіння технікою одноетапних резекцій печінки при множинних метастазах колоректального раку у печінку та інших пухлинах печінки під ультразвуковим контролем.

За час перебування на стажуванні лікарі брали участь в органних трансплантаціях, в численних мультиорганних заборах від посмертних донорів.

Наші колеги вдосконалили свої знання та практичні навички у загальній хірургії, лапароскопічній та роботизованій онкохірургії.

Ми вдячні команді ESOT за постійну підтримку і допомогу!

Європейська Асоціація Транпслантологів надає унікальні можливості для навчання і професійного розвитку резидентів та хірургів, й ми сподіваємося на подальшу співпрацю між нашими країнами.

Ми бажаємо всього найкращого усій команді ESOT, професорам Umberto Cillo, Paolo Rigotti, Lucrezia Furian Fabrizio Dal Moro, Emanuele Cozzi та їхнім командам❤️