17 серпня 2015
Керівництво НІХТ ім. О.О. Шалімова ознайомилося із системою надання високоспеціалізованої медичної допомоги Республіки Білорусь

12-13 липня у складі офіційної делегації на чолі з першим заступником міністра охорони здоров’я України Олександрою Павленко, директор ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМНУ Усенко Олександр Юрійович та заступник  директора інституту Салютін Руслан Вікторович ознайомилися з системою надання високоспеціалізованої медичної допомоги Республіки Білорусь.

У ході візиту відбулися зустрічі з міністром охорони здоров’я Республіки Білорусь Жарковим В.І. та його та відповідними заступниками.

Українська делегація відвідала та детально ознайомилась з роботою провідних Республіканських науково-практичних центрів (далі - РНПЦ): «РНПЦ трансплантації органів та тканин», РНПЦ гематології та пересадки кісткового мозку; «РНПЦ Кардіологія»; «РНПЦ дитячої онкології, гематології і імунології»; «РНПЦ онкології і медичної радіології ім. Н.Н.Александрова».

Під час візиту обговорювався стан справ у трансплантології та можливість ефективного обміну досвідом, а також підіймалися найактуальніші питання вітчизняної високоспеціалізованої медичної допомоги та перспективи її розвитку, з огляду на можливі зміни в Українському законодавстві («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони здоров'я та трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини»).