30 листопада 2022

Смерть, яка дарує життя

Group-177.webp

Щорічно в Україні тисячі людей потребують трансплантації органів.

В Інституті, в якому зародилася вітчизняна трансплантологія, здійснюються мрії тих, хто багато років поспіль очікував пересадки.

На цей раз в одній з столичних лікарень померла людина, а її родичі погодилися на посмертну донацію. Серце, нирка та печінка були пересаджені пацієнтам, які чекали трансплантації та знаходилися на листі очікування Інституту. Другу нирку було пересаджено в іншому закладі, який визначив ЄДІСТ.

Зовсім незнайомі між собою люди вже стали рідними, поєднаними тонкими, неосяжними матеріями. Частина донора буде жити в кожному з них, проживаючи нове життя.

Сьогодні реципієнти, яким була виконана пересадка, готуються до виписки зі стаціонару. Попереду у кожного з них нові горизонти та плани, зустріч з рідними і близькими та безмежна вдячність донору та його родині.

До відома

Інститут є фактично єдиною установою, в якому саме штатними співробітниками виконуються всі типи органних трансплантацій та існує можливість мультидисціплінарного вирішення медичних питань будь-якої складності.

Операції з трансплантації фінансуються державою. Післятрансплантаційний моніторинг для реципієнтів, яким було виконано операції з трансплантації в Інституті за направленням лікуючого лікаря, забезпечується за рахунок пілотного проекту з трансплантації.