Новини
Group 314.png
30 січня 2023
Чим небезпечна гемангіома печінки?

Гемангіома печінки – це найпоширеніша доброякісна пухлина, яка має судинну природу та зустрічається у 2-5% людей, причому у жінок у декілька разів частіше.

Точні причини появи гемангіоми до кінця не вивчені. Здебільшого це вроджені форми або набуті внаслідок травм, захворювань або вагітності. Найчастіше зустрічаються поодинокі вогнищеві зміни, рідше - множинні.

Небезпека новоутворення полягає в тому, що тривалий час захворювання має безсимптомний перебіг. Нудота, дискомфорт чи больові відчуття в правій частині живота, відчуття переповненості шлунка при вживанні малого об'єму їжі та зниження апетиту, порушення функції печінки з можливою появою жовтяниці є симптомами, що з’являються здебільшого при стрімкому зростанні пухлини і відповідно значному її об’єму.  

Встановлення діагнозу базується на результатах інструментальних досліджень: УЗД та КТ, МРТ, сцинтиграфії. Саме ці дослідження дають можливість провести диференційну діагностику та підтвердити діагноз - гемангіома печінки, без додаткового призначення біопсії.

Лікування гемангіоми печінки у більшості випадків, а саме при відсутності росту, не проводиться. Проводиться тактика спостереження з УЗД кожні півроку або рік. Але, якщо гемангіома має стрімку тенденцію до збільшення в розмірах або якщо її розмір більше 10 сантиментрів, є покази до її видалення. 

В Інституті накопичено найбільший досвід в Україні операцій з видалення гемангіом печінки. Сучасні технології та професіоналізм співробітників Інституту є запорукою «золотого стандарту» хірургічного лікування  - мініінвазивної, лапароскопічної резекції печінки. Застосування мінінвазивних технологій забезпечує якнайшвидшу медичну та трудову післяопераційну реабілітацію.

У вкрай важких випадках (надвеликі розміри пухлини, компрометація великих судин або жовчного дерева), застосуються трансплантаційні технології з реконструкції судинного русла та жовчних проток, а також методи ендоваскулярної хірургії.

Наголошуємо, що новоутворення тривалий час мають безсимптомний перебіг, що зумовлює необхідність профілактичних оглядів.

Перевірте стан свого здоров’я!

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo