Шалимова (47).png
27 червня 2022
Один з тридцяти, зі всього світу!

Олексій Вороняк - хірург-трансплантолог відділення трансплантації нирки Інституту, єдиний з України та один з 30 молодих трансплантологів з усього світу, пройшовши жорсткий конкурс на запрошення prof. Rutger J. Ploeg (Oxford), прийняв участь у навчальній конференції, яка проводилась в Італії у місті Губбіо.

Майстер-класи, презентації та жвава професійна дискусія, виступи найвідоміших експертів з питань трансплантації зі всього світу, таких як: Rutger J. Ploeg, Frank JMF Dor  (Велика  Британія), Enrico Benedetti, Robert Montgomery, Guliano Testa, В.Kaplan, Ivo G.Tzvetanov, Rainer W.G.Gruessner, J.Levental (США), Jan Lerut  (Іспанія -Бельгія), Bernadette Haase-Kromwijk (Нідерланди), M.Frongia, L. Furian (Данія, Італія) та трансплантолоів з Франції, Німеччини, Австрії, Індії збагатили новими знаннями, які безперечно будуть застосовані в нашому Інституті та дозволять покращити результати трансплантацій та життя пересадженого органу.

Колег-транспалантологів зацікавила і науково-практична інформація, нашого співробітника щодо результатів використання клітинних технологій  при проведенні операцій з трансплантації нирки. Такі дослідження ведуться в різних світових трансплантаційних центрах, а їх результати є дуже перспективними. Це ще раз доводить, що наш Інститут є вітчизняним  лідером не лише в практичній, а й у науковій трансплантології.

До відома: Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України, має найбільший в Україні досвід виконання операцій з трансплантації органів та виконує весь спектр органних трансплантацій, а також всі можливості після-трансплантаційного супроводу та імунологічного обстеження.

Окремі слова подяки виказуємо Міністерству охорони здоров’я України за організацію супроводу співробітника Інституту до закордонного відрядження.  

Якщо Ви потребуєте трансплантації звертайтеся до професіоналів.

Координатори з питань трансплантації:

Шелест Володимир Володимирович (097) 904-38-76

Паляниця Сергій Семенович (050) 584-69-96