Шалимова (91).png
20 жовтня 2022
20 жовтня

У цей день відмічається Всесвітній день боротьби з раком молочної залози. Його мета привернути увагу світової спільноти до проблем ранньої діагностики та лікування цієї недуги.  За даними ВООЗ, рак молочної залози є найпоширенішим раковим захворюванням серед жінок як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються.

Рак молочної залози – злоякісна пухлина, яка розвивається з клітин молочної залози.  Найчастіше хвороба починається в клітинах часток (залоз, які  виробляють молоко) або в протоках (за якими молоко з часток потрапляє в сосок) молочних залоз.

Захворювання є підступним і на ранніх стадіях може себе не проявляти.  Але є ознаки раку молочної залози, які повинні насторожувати.

– безболісне щільне утворення в молочній залозі;

– зміна форми молочної залози;

– зморщування або втягнення шкіри грудей;

– відчуття дискомфорту або біль в одній з молочних залоз;

– ущільнення або припухлість на соску, а також його втягнення;

– кров’янисті виділення із сосків;

 – збільшення лімфатичних вузлів під пахвою з одного боку.

Хоча б один з цих симптомів – достатній привід для негайного звернення до лікаря!

В Інституті Ви можете отримати весь спектр мамологічної допомоги. Консультація високопрофесійними спеціалістами, діагностика на сучасному обладнанні, мініінвазивна біопсія та високоякісне патоморфологічне дослідження, оперативні втручання всіх типів включно з первинною реконструкцією молочної залози та мікросудинною реконструктивно – відновною пластикою.

Не нехтуйте своїм здоров’ям! Звертайтеся до професіоналів!

Кабінет мамолога
📞Для запису телефонуйте: (044)454-20-25, або (096)930-91-57