Group 395.png
05 травня 2023
Тримаємо стрій!

Війна руйнує наші міста та села, калічить душі та тіла. І найголовніше наше завдання - зцілювати душі та відновлювати здоров’я наших громадян і наших захисників, тримати стрій.

Під час ворожого авіаудару в місті Маріуполі наш захисник отримав тяжке поранення. Побратими надали першу допомогу та евакуювали його з поля бою. Почалося тривале лікування. Наслідки поранення дали про себе знати лише згодом.

У чоловіка сформувалася гігантська післятравматична кіста підшлункової залози. При обстеженні лікарі виявили, що причиною формування кісти є переривання вірсунгової протоки та тканини самої підшлункової залози.

Після передопераційної підготовки фахівцями відділу хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних протоків виконано реконструктивно-відновну операцію – цистоєюностомію на виключеній петлі кишки за Roux.

Далі був післяопераційний період, реабілітація, і тепер наш пацієнт уже в строю: захищає нашу країну від ворожої навали та передає вітання своїм лікарям з «0»!

Кожний з нас, на своїй передовій, наближає Перемогу!

До відома: відділ хірургії підшлункової залози, лапароскопічної та реконструктивної хірургії жовчовивідних протоків, заснований академіком Олександром Шалімовим, має найбільший в Україні досвід хірургії підшлункової залози та жовчовивідних протоків. Саме тут народжувалась вітчизняна мініінвазивна хірургія та проліковано десятки тисяч пацієнтів з захворюваннями, травмами і пухлинами підшлункової залози та жовчних шляхів.