Новини
Group 530.png
06 березня 2023
Мітральна недостатність

Мітральна недостатність посідає перше місце у світі в структурі всіх набутих вад серця. Більшість пацієнтів із зазначеною вадою потребують оперативного лікування.

Сьогодні альтернативою протезування мітрального клапану при мітральній недостатності може стати пластика мітрального клапану, яка дає можливість усунути клінічні прояви серцевої недостатності, відмовитись від прийому антикоагулянтів і значно знизити ризик виникнення низки небезпечних ускладнень.

Пацієнт звернувся до нашого Інституту зі скаргами на задишку під час фізичного навантаження, також його турбували набряки нижніх кінцівок. Після додаткового обстеження, принципову роль в якому відіграє ехокардіографія – як методика визначення показань для пластики мітрального клапану, у нього виявлено важку недостатність мітрального клапану, розтягнення хорд, міксоматозну дегенерацію стулок (хвороба Барлоу).

Як правило, при вказаній патології виконується протезування мітрального клапану, при якому пацієнт приречений на пожиттєвий прийом препаратів, що розріджують кров і мають негативний вплив на організм.

В НІХТ ім. О.О. Шалімова бригадою кардіохірургів пацієнту виконано пластику мітрального клапана, а саме: квадріангулярну резекцію задньої стулки мітрального клапана та імплантовано неохорди, опірне кільце. При цьому власний клапан був збережений. На післяопераційному ЕХО-контролі – недостатність відсутня, клапан працює добре. На 7-й день після операції пацієнт виписаний зі стаціонару.

На сьогоднішній день в усіх розвинених країнах світу золотим стандартом при недостатності клапана є його пластика, яка включає резекцію стулок, імплантацію неохорд та опірного кільця.

Кардіохірурги НІХТ ім. О.О. Шалімова надають перевагу пластичним операціям на клапанах. Завдяки цьому пацієнти мають змогу повернутися до свого звичного способу життя якнайшвидше, без пожиттєвого прийому препаратів, що розріджують кров.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo