Новини
трансплантация сердца.jpeg
21 липня 2021
"Бігати я готов, але треба трішки почекати!"

49-річному Петрові, жителю м. Дубно, три роки тому було встановлено діагноз - дилятаційна кардіоміопатія. Роки лікування лише дещо стримали розвиток хвороби, але він почувався з кожним днем все гірше. Весь січень місяць Петро провів в клініці Інституту та став на лист очікування донорського серця, хвороба прогресувала. Петро не міг ходити й вільно дихати. Дні й ночі перетворилися на суцільну муку і єдиним порятунком стала би трансплантація.

Жінка Петра згадує: "Коли ставали у чергу на трансплантацію, то одразу повідомили, що скільки часу потрібно чекати ніхто не знає. Можливо рік чи два, але готовими треба бути в будь-який момент".

На щастя для Петра, програма ЄДІСТ обрала саме його. Речі вже були зібрані і вони швидко дісталися до міста Рівне, де спеціалісти відділу трансплантації та хірургії серця виконали мультиорганний донорський забір і трансплантували Петру очікуване донорське серце. А вже через декілька днів, після стабілізації стану, його було реанімобілем транспортовано до клініки Інституту для подальшого проходження реабілітації.

Вже місяць Петро знаходиться вдома зі своєю родиною і почувається значно краще, але продовжує підтримувати зв'язок з лікарями і невдовзі приїде на планове обстеження.

Петро, його дружина та уся сім'я висловлюють вдячність спеціалістам, які були задіяні в операції та врятували життя. А перш за все, вся родина Петра дякує невідомому донору та його родині за "нове" життя. І сподівається, що тисячі пацієнтів, які потребують донорського органу його отримують і частинка іншої людини буде жити в їхніх тілах.

Медична допомога надана відповідно до «пілотного» проекту з фінансування трансплантації та пов’язаною з нею діяльності.

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo