Новини
Group 346.png
05 січня 2023
Морбідне ожиріння

Всім нам відомий термін «ожиріння» - захворювання, за якого надлишковий накопичений жир несприятливо впливає на стан здоров'я, призводячи до зменшення середньої тривалості життя та ризику виникнення інших патологій, таких як хвороби серця, діабет ІІ типу, синдром обструктивного апноє, онкологічні захворювання.

За даними ВОЗ, ожирінням страждають більш ніж 7% дорослого населення планети, що становить значну соціально-економічну та медичну загрозу.

Морбідне ожиріння – крайня ступінь ожиріння, коли індекс маси тіла перевалює за позначку 40. Морбідне ожиріння також прирівнюється до третього ступеня ожиріння і є станом, який вимагає серйозного медичного контролю і втручання.

Найчастіше ожиріння виникає внаслідок споживання їжі з високою енергетичною цінністю у поєднанні з недостатньою фізичною активністю і генетичним фактором, в поодиноких випадках спостерігалось виникнення захворювання на тлі ендокринних порушень, вживання медикаментів або психіатричних розладів.

Так трапилось і з нашою пацієнткою. В дитинстві після нещасного випадку і множинних травм, вона отримувала гормональне лікування, після чого почала швидко набирати вагу. Проживши багато років із комплексом «товстої дівчинки» та родинними проблемами, дівчина намагалася сховатися від своєї невпевненості та заглушити свої страждання, заїдаючи стрес калорійною їжею. Ситуація погіршувалася з кожним днем, аж поки вага не дійшла до критичної позначки у 180 кг.

Через зайву вагу у неї порушився менструальний цикл, з’явився цукровий діабет 2-го типу, артеріальна гіпертензія, варикозне розширення вен нижніх кінцівок. Життя стало нестерпним, самотнім та безрадісним.

Аж поки пацієнтка не звернулася у відділення торако-абдомінальної хірургії нашого Інституту. Хірурги провели операцію шунтування шлунку з одним анастомозом.

І молода жінка почала худнути, знизився рівень глюкози у крові, тому вже немає необхідності приймати ліки, нормалізувалося жіноче здоров’я. Попереду в неї довгий шлях комплексної реабілітації та звикання до нового здорового способу життя, де є місце фізичній активності, корисному харчуванню, спілкуванню із друзями та коханню.

Якщо маєте проблеми із зайвою вагою та супутні захворювання, звертайтесь до спеціалістів Інституту. Обов’язково знайдемо рішення та допоможемо!

(044) 408-14-36, (093) 542-36-97 працює Viber

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo