25 травня 2017
Вітаємо з ювілеєм!

Від імені колективу ДУ "Національний Інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова" НАМН України сердечно вітає з ювілеєм член-кореспондента НАМН України, доктора медичних наук, професора, заслуженого лікаря України Василя Васильовича Лазоришинця! 

Нехай у ваших задумах завжди буде мудрість, на роботі – повага і підтримка, вдома – любов і спокій, у серці – світло від людської вдячності. Бажаємо міцного здоров’я, нових досягнень та успіхів. Нехай завжди Вас супроводжує щаслива зоря удачі, Боже благословення, а у Вашому домі панують любов, злагода та добробут на многая і благая літ!

Лазоришинець Василь Васильович – провідний учений в галузі кардіохірургії, відомий як один із піонерів створення та становлення школи кардіохірургії новонароджених в Україні. Вперше на пострадянському просторі застосував практику обміну досвідом із провідними кардіохірургічними клініками Європи та США. Під керівництвом і за безпосередньою участю В.В. Лазоришинця вперше в Україні успішно виконано операцію «Норвуд 1» при синдромі гіпоплазії лівих відділів серця, що є підтвердженням найвищої хірургічної майстерності.

В.В. Лазоришинець є членом Європейської асоціації кардіо-торакальних хірургів, членом Французької асоціації торакальних та серцево-судинних хірургів. Разом з американськими кардіохірургами на базі НІССХ ім. М.М. Амосова АМНУ в 1996 і 1998 роках виконано серію унікальних операцій у дітей з вродженими вадами серця. У складі міжнародної Американсько-Української кардіохірургічної бригади виконував операції в Білорусії, Казахстані, Югославії.