Новини
photo_2023-06-19_16-03-24.jpg
20 червня 2023
Коли хвороба повернулась

Два роки тому до Інституту звернулась жінка з пухлиною стегна. Колеги одного з провідних онкологічних центрів, враховуючи розповсюдженість пухлини (ліпосаркома) та залучення в пухлинний процес магістральних судин кінцівки, направили пацієнтку в Інститут до відділу хірургії магістральних судин на хірургічний етап.

До відома: Ліпосаркома — злоякісна пухлина, що складається з мезенхімальних клітин, що мають тенденцію до диференціювання у жирові клітини. За частотою виявлення ця пухлина посідає друге місце серед усіх новоутворень м'яких тканин. У групі ризику — чоловіки, жінки віком від 50 до 60 років. Онкологічна пухлина розвивається повільно, на початкових етапах створює дискомфорт в людини. Найчастіше утворюється на гомілках, сідницях, стегнах, в заочеревинному просторі. Основним методом лікування ліпосаркоми є хірургічне видалення пухлини.

Пухлину було видалено, кінцівка збережена, а жінка отримала протокольний курс хіміо- та променевої терапії.

Протягом наступних років пролонгація хвороби не фіксувалась, але нещодавно хвороба повернулася знову. Болі в ділянці операції, особливо під час фізичної роботи змусили пацієнту повторно звернутися до фахівців Інституту.

На жаль, рецидиви захворювання зустрічаються у 30-36% пацієнтів, що потребує відповідного лікування.

На мультидисциплінарному онкологічному консиліумі було прийнято рішення про комбіноване хірургічно-променеве лікування.

Хірургічний етап виконано фахівцями відділення хірургії магістральних судин, які, незважаючи на складну інтраопераційну ситуацію – інтимне зрощення пухлини в магістральні судини та виражений рубцевий процес, який розвинувся після минулої операції, видалили пухлину. Післяопераційний період пройшов без особливостей, та пацієнтка була направлена до іншого медичного закладу для проходження курсу променевої терапії.

Маємо впевненість, що вже в найближчий час в Інституті запрацює сучасний центр променевої терапії, що дозволить повністю сформувати цикл онкологічної допомоги, залучивши до існуючого хірургічного та хіміотерапевтичного блоку, променеву терапію, й дасть змогу нашим пацієнтам отримувати онкологічну допомогу європейського рівня в одному медичному закладі.

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo