Новини
photo_2023-11-20_10-51-21.jpg
20 листопада 2023
Торакоскопічне кліпування вушка лівого передсердя

Вперше в стінах інституту Шалімова сумісно фахівцями відділу трансплантації та хірургії серця і відділу торако-абдомінальної хірургії виконано торакоскопічне кліпування вушка лівого передсердя!

У відділ трансплантації та хірургії серця поступила пацієнтка зі скаргами на наявність задишки, відчуття перебоїв у роботі серця , з її анамнезу було відомо про двічі перенесене гостре порушення мозкового кровообігу та тривало існуючу фібриляцію передсердь. 

В ході клінічного та інструментального дообстеження нашими фахівцями виявлено тромботичні нашарування у вушці лівого передсердя.

Тривало існуючі порушення ритму у вигляді фібриляції передсердь можуть призводити до різноманітних тромбоемболічних ускладнень, зокрема інсульту.

Єдиний метод профілактики таких ускладнень - ізолювати тромби у вушці лівого передсердя для попередження їх міграції. Якщо раніше така процедура виконувалась під час відкритої операції , то за наявності сучасного обладнання це можна виконувати через торакоскопічний доступ.

Завдяки мультидисциплінарному підходу та технічним можливостям нашого Центру, одночасно дві бригади хірурги провели пацієнтці торакоскопічне кліпування вушка лівого передсердя.

Перевагою втручання є мініінвазивність та малотравматичність процедури– операція виконується через розрізи розміром до 1 см в ділянках анатомічних складок із досягненням максимального косметичного ефекту. Завдяки такій методиці тривалість перебування пацієнта в операційній мінімальна, відповідно, й реабілітація - максимально швидка.    

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo