13 лютого 2017
Компанія B.Braun провела майстер-клас для співробітників Інституту

10 лютого для співробітників Національного Інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова був проведений безоплатний майстер-клас по імплантації підшкірних внутрішньовенних порт-систем "Порт-системи Celsite" компанією B.Braun.

Внутрішньовенні порт системи призначені для тривалого проведення хіміотерапії, антибактеріального лікування, парентеральної нутрітивної підтримки, трансфузії крові та її препаратів. Імплантація порта під шкіру дозволяє використати бар'єрну функцію шкіри для захисту від інфекцій. Технічні особливості порта дають змогу виконувати до 3000 його проколів. 
 
Внутрішньовенну систему Celsite було імплантовано двом пацієнтам з синдромом короткої кишки, ентеральною недостатністю. Порт-системи пацієнтам компанія B.Braun надала безоплатно.
 
Майстер-клас складався з двох лекцій та практичного заняття. 12 лікарів Інституту отримали сертифікати на право імплантації підшкірних венозних порт-систем. Найближчим часом у форматі майстер-класу планується проведення курсу з використання та догляду за порт-системами.