Group 1745.png
10 червня 2024
Стравохід Баретта

Стравохід Барретта (СБ), як прояв і ускладнення гастроезофагельної рефлюксної хвороби, протягом довгого часу залишається найбільш актуальною темою сучасної гастроентерології. СБ – це предраковий стан, що схильний до перетворення на аденокарциному стравоходу.

До скарг пацієнтів на гастроезофагеальну рефлюксну хворобу відносять печію, зригування їжею, загрудинний біль, біль у горлі, можливі порушення роботи серця тощо.

Ендоскопія є основним методом діагностики та лікування даної патології. Рекомендується ендоскопічне дослідження високої роздільної здатності з хромоскопією та віртуальною хромоскопією (NBI тощо).

Під час відеоезофагогастродуоденоскопії з використанням NBI-хромоскопії можна попередньо визначити важкість захворювання (тип метаплазії та дисплазії). Під час дослідження обов’язковим є взяття біопсії ураженої ділянки стравоходу згідно міжнародних протоколів та подальше морфологічне дослідження матеріалу.

Згідно сучасних рекомендацій ESGE, при неефективності антирефлюксної терапії при СБ наступним етапом використовуються аргоноплазмову коагуляцію. Ми використовуємо техніку гібридної аргоноплазмової коагуляції, оскільки вона має нижчий ризик післяопераційних ускладнень, має високу ефективність та активно використовується хірургами по всьому світу. Після даного хірургічного лікування пацієнт в той самий  день виписується додому.

Запис на консультацію 093-700-55-73, 044-454-20-25