Новини
Пухлина печінки.png
27 квітня 2023
Гігантська пухлина печінки

56 років. Діти, онуки і незважаючи на війну, плани на десятиліття.

Але наростаючий біль у правому підребер’ї, слабкість, що перешкоджала активному життю, змусили жінку звернутися до лікарів.

Під час обстеження в неї виявили пухлину печінки. Лікарі з рідного міста після діагностичної операції лише розвели руками: «Велика пухлина. Значний ризик ускладнень у зв’язку з проростанням в оточуючі тканини і органи».

Колегіально, під час онлайн-консультації, було прийнято рішення щодо доцільності подальшого лікування пацієнтки в умовах відділення хірургії та трансплантації печінки нашого Інституту. 

Обстеження, передопераційна підготовка, обов’язковий мультидисциплінарний онкологічний консиліум і складна операція. Хірурги відділу трансплантації печінки виконали резекцію 5-6 сегментів печінки, видалення правої половини товстої кишки та часткову резекцію тонкого кишківника, видалення частини некротизованої підшлункової залози («відмерлих» та інфікованих тканин) та видалення гігантської (більш 3 кг) пухлини печінки.

Реанімація, непростий післяопераційний період і довгоочікувана виписка додому.

Так, нашій пацієнтці ще потрібен час на відновлення, але це буде відбуватися у колі близьких і рідних.

Героїня нашого посту буде спостерігатися у лікаря за місцем проживання, але в будь-який час може звернутися до нашого Інституту за консультативною допомогою або, за потреби, бути госпіталізованою до стаціонару.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання спеціалізованої медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo