Новини
Клин случай, копия (19).png
27 жовтня 2022
«Якби ж я потрапила до вас ще тоді, 9 років тому!»

Дев’ять довгих років життя пацієнтки пройшли із «трубкою з живота», по якій стікала жовч.

Все почалося в далекому 1993 році. Приступ гострого калькульозного холециститу. Операція з видалення жовчного міхура, заповненого камінцями.

Але проблема повернулася знову. Камінці з’явилися в загальній жовчній протоці, перекрили витік жовчі до дванадцятипалої кишки і викликали механічну жовтяницю. Лікарі видалили камінці (конкременти) з жовчної протоки та вивели дренаж для відтоку жовчі назовні.

Відтоді 9 важких років наша пацієнтка жила з цим дренажем! Кожні півроку потрібно були замінювати дренаж на новий. Підтікання жовчі на шкіру, постійний контейнер для її збору, психологічний дискомфорт супроводжували жінку щодня.

До Інституту родичі жінки звернулися, маючи, здавалось, останню надію на порятунок. Вони зробили вірний крок. Відділення хірургії підшлункової залози, лапароскопічної і реконструктивної хірургії жовчовивідних проток спеціалізується на саме таких клінічних випадках – ураженнях жовчних проток, та має найбільший в Україні досвід їх хірургічної корекції.

Була проведена реконструктивна операція (висока гепатикоеюностомія) та видалення післяопераційної кіли, як наслідок раніше перенесених операцій. Тепер роки незручностей та психологічного дискомфорту вже в минулому. Попереду післяопераційна реабілітація, життя без «трубки з живота» та безліч планів, незважаючи на війну.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 
Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo