Новини
Group 322.png
12 січня 2023
Клітини для серця

Наше серце сильне та могутнє. Кожної доби серце скорочується більше 100 000 разів та перекачує понад 8000 літрів крові. Але водночас, воно крихке та вразливе.

Гострі респіраторні вірусні захворювання, бактеріальні інфекції, а також інфаркт міокарда може призвести до ускладнень, у тому числі до розвитку дилатаційної кардіоміопатії.

Дилатаційна кардіоміопатія (ДКМП) — захворювання серцевого м’яза, що характеризується дилатацією (розширенням/розтягненням) і систолічною дисфункцією лівого шлуночка при відсутності порушень наповнення.

Лікування дилатаційної кардіоміопатії складне, потребує значних зусиль включно з оперативними втручаннями, або трансплантації серця, а пацієнти зазвичай стають позбавлені звичайного соціального та трудового життя.

Технології, що розроблені фахівцями відділу хірургії та трансплантації серця, дозволяють без операції, значно покращити стан пацієнтів з дилатаційною кардіоміопатією.

Метод ґрунтується на унікальних властивостях клітин пуповинної крові та дозволяє підвищити скоротливу функцію міокарду (збільшити фракцію викиду) та відповідно загальний стан пацієнта.

Новий метод клітинної терапії при кардіоміопатії застосовується в Інституті, як місток до трансплантації серця, що дозволяє пацієнту дочекатися своєї черги в задовільному стані. 

Медична допомога надається за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo