ОПЕРАЦИЯ СЕРДЦЕ.jpg
23 лютого 2022
Здорова нація спільними силами медичних інституцій України

Два роки назад у Ігоря стався інфаркт. Після лікування, стан його був стабільним, але через рік різко погіршився – болі в ділянці серця, задуха, різка слабість, мінливий артеріальний тиск.

Окрім того, швидко почав прогресувати інсулінозалежний цукровий діабет, на який Ігор хворів з підліткового віку, що призвело до розвитку ниркової нестатності та нирково-замісної терапії методом апаратного діалізу.
При проведені коронарографії було виявлено багатосудинне ураження коронарних судин, яке потребувало проведення аорто-коронарного шунтування (відновлення кровотоку по серцевим артеріям).

Враховуючи наявність комбінованої важкої патології, пацієнта було направлено до Інституту. За невідкладними показами Ігорю проведено аорто-коронарне шунтування  працюючому серці, а через декілька днів була сформована артеріо-венозна фістула, для постійного апаратного гемодіалізу.

Вже на 6 добу пацієнт вже виписаний з Інституту, та все питається у свого лікаря коли вже можна сісти за кермо? Ще декілька тижнів реабілітації і він знову повернеться до свого звичного ритму життя, а поки продовжує лікування за місцем проживання.
Пишаємось співпрацєю з нашим колегам з Центру нирково-замісної терапії в Рівненській області ТОВ “Еврика”

Медична допомога була надана згідно постанови Кабінету Міністрів України №1083 від 18.12.2019 року «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів», зі змінами згідно постанови №698 від 07.07.2021 року.