04 серпня 2020

Поновлюється процедура проведення генетичного типування

Відповідно до постанови КМУ від 18 грудня 2019 р. № 1083 «Про затвердження переліку послуг та тарифів на послуги з надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги методом трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, які надаються учасниками пілотного проекту щодо зміни механізму фінансового забезпечення оперативного лікування з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів»  Інституту виділені кошти для типування пацієнтів, які потребують трансплантації органів.

Отриманні данні генетичного типування в подальшому будуть використані для наповнення бази Єдиної державної інформаційної системи трансплантації, пошуку потенційного посмертного органного донора для подальшої трансплантації.

У зв’язку з карантинними заходами, процедура тестування була призупинена, але зважаючи на поступове послаблення заходів, що пов’язані з пандемією COVID-19 процедура генетичного типування поновлюється.  

Для проведення відповідної процедури тестування та отримання необхідної інформації, прохання звертатися до трансплант-координатора Інституту Шелеста Володимира Володимировича за телефоном +38 097 904 38 76.