13 березня 2017
Операція OZAKI: фотодеталі

В інституті Шалімова вдруге проведена "операція Ozaki". 3 березня 2017 р., кардіохірурги відділу хірургії та трансплантації серця «Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» НАМН України виконали унікальну операцію у пацієнта з патологією аортального клапана, розширенням кореня аорти та аневризмою висхідного відділу аорти.

Продовжуючи міжнародну співпрацю,наші кардіохірурги разом з кардіохірургом з університетської клініки м. Ессен (Німеччина) Jaroslav Benedik (Ярославом Бенедіком), виконали надскладну операцію OZAKI*** (повне відновлювання стулок аортального клапана з власного перикарду пацієнта) у поєднанні з пластикою кореня аорти за методикою Hemi-Yacoub, та протезуванням висхідного відділу аорти. Операція проходила в кілька етапів, деякі з котрих самостійно виконувались фахівцями інституту Шалімова, а деякі – за участі німецького колеги.

Використовуючи, розроблені Jaroslav Benedik (Ярославом Бенедіком), оригінальні лекала із «size set», фактично були повність сформовані - «викроєні» та імплантовані неостулки аортального клапана з аутоперикарду (власної мязової тканини хворого).

Унікальність операції полягає в тому, що вперше в Україні таке хірургічне втручання одночасно поєднувалось з пластикою розширеного кореня аорти (за методикою Hemi-Yacoub) та протезуванням висхідного відділу аорти.

Нагадуємо, що вперше в Україні операція Озакі (Ozaki) була зроблена в Національному Інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України минулого року. 

Переглянути детальний фотоматеріал можна на сайті Інституту у розділі "Фото для фахівців"