Шалимова (64).png
03 серпня 2022
П’ять операції одночасно
Надання хірургічної допомоги в самих складних клінічних випадках – саме з цим гаслом асоціюється робота колективу Інституту. Авжеж, до нас звертаються і за плановими операціями, але й часто за вирішенням проблем, які не під силу іншим медичним центрам.
Так сталося і на цей раз. Жінка 68 років за своє життя перенесла чимало операцій, внаслідок яких сформувались три післяопераційні та пупкова грижі, а й ще почав докучати жовчний міхур, приступи жовчної коліки ставали все частіше.
Знайомі порадили звернутися до Інституту у відділення торако-абдомінальної хірургії. Та, при ретельному обстеженні нашими спеціалістами, було виявлено ще одну грижу - стравохідного отвору діафрагми.
Загалом, у пацієнтки було діагностовано 4 грижових дефекти, які потребували хірургічної корекції та жовчнокам’яну хворобу.
Клінічна ситуація ускладнювалась і супутньою патологією - декомпенсованою гіпертонічною хворобою та миготливою аритмією.
 
 
Завдяки комплексному підходу спеціалістів відділення торако-абдомінальної хірургії, професіоналізму лікарів-кардіологів та анестезіологів було розроблено індивідуалізовану передопераційну програму, що дозволило без будь-яких ускладнень провести оперативне втручання.
Хірургами було виконано одночасно 5 операцій – холецистектомія, лапароскопічна задня крурорафія, фундоплікація за Ніссеном та алогерніопластика трьох грижових дефектів черевної стінки.
Післяопераційний період потребував не меншої уваги, тому була розроблена персональна програма, що в найкоротший термін дозволила перевести пацієнтку на амбулаторне лікування.
Відтак, щаслива вже колишня пацієнтка, виписана додому, де на неї чекали задоволені діти й онуки.
Не бійтесь звертатися за консультацією. Довіряйте професіоналам!
 
📞Запис на консультацію за телефонами (044)408-14-36, (093)542-36-97
Медична допомога була надана за програмою «Впровадження та реалізація нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги у окремих науково-дослідних установах НАМН України», затвердженої постановою КМУ від 3 березня 2021 р. № 181 «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук».