03 червня 2024
Клінічне харчування. Підсумки курсу31.05-01.06.2024 на базі «Національний науковий центр хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» відбувся вже третій курс тематичного удосконалення «КЛІНІЧНЕ ХАРЧУВАННЯ. БАЗОВИЙ КУРС». Метою курсу було удосконалення навичок з клінічного харчування і підвищення кваліфікації лікарів-анестезіологів у напрямку ентерального та парантерального харчування у пацієнтів різного профілю. За 2 дні курсу слухачі прослухали 13 лекцій, присвячених розгляду нутритивного статусу пацієнта та оцінці його енергетичних потреб, сучасні методики та оптимальні режими введення харчових сумішей. Учасники брали активну участь у 4х практичних заняттях та обмінялися власним досвідом застосування клінічного харчування в різних медичних закладах України. Серед лекторів були присутні провідні анестезіологи нашого закладу та хірурги різних відділень Центру, в т ч хірурги-трансплантологи. Дякуємо всім слухачам за професійний інтерес до заходу й позитивні відгуки, а колегам за високий рівень доповідей, цікаві кейси та жваві дискусії. Плануємо проводити такі курси на постійній основі, слідкуйте за нашими новинами.
|