Новини
Group 622.png
26 травня 2023
Увага, пухлини печінки

Пухлини печінки є одними з найрозповсюджених хірургічних захворювань органів черевної порожнини. До них відносяться як самі пухлини (злоякісні або доброякісні), що походять з тканини печінки, так і метастатичні пухлини, що формуються з клітин пухлин з інших органів та тканин.

Пухлини печінки можуть виникати у будь-якому віці, але за статистикою найчастіше зустрічаються у віці 50-65 років. При виявленні первинних утворень печінки злоякісність фіксується у 10% жінок та 90% чоловіків. Рак печінки серед усіх онкологічних захворювань посідає 6 місце за поширеністю. Щороку від нього вмирає близько 800 тисяч людей.

Першими ознаками пухлини печінки може бути:

  • незрозуміла втрата ваги;
  • відсутність апетиту;
  • біль у верхній частині живота;
  • нудота та блювання;
  • загальна слабкість;
  • набряк живота;
  • жовтий відтінок шкіри і склер очей;
  • знебарвлений стілець.

Скринінговим діагностичним дослідженням є УЗД органів черевної порожнини та загально-клінічні лабораторні тести.

Лікування пухлин печінки є індивідуальним, а його алгоритм визначається з урахуванням гістологічної характеристики пухлини, її поширеності та розмірів.

В лікуванні пухлин печінки застосовуються хірургічні технології, що передбачають різнопланові резекційно-пластичні втручання (включаючи мініінвазивні операції, реконструкцію порожнистої вени та печінкової артерії, видалення пухлини методом «in vivo ex situ» із наступною реімплантацією з використанням трансплантаційних технологій тощо), хіміотерапевтичні методи, хіміоемболізація (введення безпосередньо в судини пухлини спеціальних лікарських протипухлинних засобів) та радіочастотна абляція пухлини під контролем КТ.

Інститут має один з найбільших в Україні досвід лікування хворих з пухлинами печінки. Комплексний та персоніфікований підхід до лікування є запорукою гарного та пролонгованого клінічного результату!

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo