НАМН.png
12 березня 2021
11 березня відбулися загальні збори Національної академії медичних наук України

Центральними подіями зібрання став звіт Президента НАМН України В.І.Цимбалюка про результати діяльності Академії за попередні 5 років роботи, а також обрання нового складу Президії та Президента НАМН України.

За результатами таємного голосування, наступні чотири роки посаду Президента Національної академії медичних наук України буде обіймати діючий очільник  НАМН - академік, член-кореспондент НАН України, професор, д­­­октор медичних наук, заслужений діяч науки і техніки України В.І.Цимбалюк.

На посаду Головного ученого секретаря затверджено члена-кореспондента В.А.Міхньова. 

Новообраними віце-президентами стали академік Д.І.Заболотний, академік М.Д.Тронько, академік В.М.Коваленко, академік В.В.Лазоришинець, член-кореспондент І.А. Лурін.

На зборах також було обрано й новий склад Президії Академії, до складу якої увійшов і директор Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О.О.Шалімова професор, член-кореспондент НАН О.Ю.Усенко.

Щиро вітаємо Віталія Івановича Цимбалюка та новообраних членів Президії!

Віримо, Вам стане сил і натхнення у реалізації  стратегії розвитку Академії на благо української медицини. Успіхів, наснаги, творчих звершень!