Новини
Міріззі.png
02 травня 2023
Синдром Міріззі

Синдром Міріззі є незвичайною формою ускладнень, що розвиваються у пацієнтів із жовчнокам’яною хворобою (зустрічається в середньому у 0,25-6% хворих з ЖКХ).

Конкременти (камінці), що переважно локалізуються гартмановському кармані жовчного міхура або в міхуровому протоці (поєднує жовчний міхур з загальною жовчною протокою, що впадає в дванадцятипалу кишку), стискають загальну жовчну протоку і це викликає механічну жовтяницю.

Окрім того, постійне стискання тканин призводить до запалення та некрозу стінки міхура, загальної жовчної протоки та дванадцятипалої кишки, що відповідно призводить до посилення запального процесу та розвитку інших грізних ускладнень: холангіту, абсцесів печінки, стенозування жовчовивідних шляхів.

Частіше таке ускладнення виявляється лише при оперативному втручанні, але фахове передопераційне обстеження дозволяє передбачити можливість такого ускладнення та підготуватися до ймовірних варіантів оперативного лікування. 

Фахівці Інституту мають значний досвід оперативного лікування жовчнокам’яної хвороби та її ускладнень, включно зі синдром Міріззі. Лапороскопічні втручання або реконструктивно-відновні втручання з «відкритого» доступу, які виконуються високопрофесійною командою, дозволяють позбавити Вас або Ваших близьких від недуги.

Не нехтуйте своїм здоров’ям! Звертайтеся до професіоналів за наявності будь-яких скарг! Не задавнюйте хворобу!

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo