Новини
photo_2023-09-15_12-30-41.jpg
18 вересня 2023
Ехінококоз печінки

Життя має різноманітні форми. Щодня ми контактуємо з сотнями мільйонів живих організмів і деякі з них є особливо небезпечними та можуть стати причиною важких захворювань.

Одним з таких є ехінококоз. Захворювання викликає небезпечний паразит, який потрапляє до організму людини з їжею (особливу небезпеку становлять вироби з овечого молока) та потім мігрує.

Основним органом, який уражається, є печінка.

Паразит росте, збільшується у розмірі, що призводить до зменшення здорової печінкової тканини і, як наслідок, до порушення її функції. Також зростає ймовірність міграції паразиту в інші органи (легені, мозок тощо).

При локалізації в печінці першими ознаками можуть бути:

  • тяжкість і біль у правому підребер’ї
  • збільшення розмірів живота
  • жовтяниця.

При легеневій локалізації виникають біль в грудній клітині, кашель з кров’янистим харкотинням, лихоманка.

Захворювання, як правило, має прихований перебіг і може бути виявлене при проведенні УЗД черевної порожнини. Додаткові методи діагностики ехінококозу печінки, легень, мозку можуть включати в себе рентгенографію органів грудної клітини, КТ або МРТ-дослідження, імунологічне дослідження з визначенням специфічних імуноглобулінів у крові.

Основний метод лікування пацієнтів із даною патологією — хірургічний. Лапароскопічні методики мають пріоритет при виборі варіанту оперативного втручання.

В Інституті наявні всі можливості та багаторічний досвід професійного лікування даного захворювання.

Консультації за телефоном 044-408-20-88, 044-454-20-36.

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo