Новини
Group 471.png
22 лютого 2023
Мініінвазивна хірургія в онкології – швидке відновлення та максимальний ефект

Жінка 68 років, декілька років тому вже зверталась до Інституту з онкологічною проблемою – раком прямої кишки. Після операції все було добре, але хвороба повернулася знову.
При плановому обстеженні у неї було виявлено метастатичні (вторинні) поодинокі ураження печінки та легенів.

Мультидисциплінарний онкологічний консиліум рекомендував в якості лікування етапні мініінвазивні (малотравматичні, без великих розрізів) операції на печінці та легенях.  

Спочатку лапароскопічно (через декілька проколів в черевній стінці) було видалено метастаз у печінці, а через деякий час – торакоскопічно (через декілька проколів в грудній порожнині) виконано атипову резекцію легені. Вже через пару тижнів пацієнтка була вдома та зараз приїжджає до своїх лікарів на профілактичні огляди.

Методика етапного мініінвазивного хірургічного лікування має великі переваги: 

  • зменшення післяопераційних ускладнень та часу перебування в стаціонарі
  • мала травматичність, що дуже важливо для людей похилого віку та тих, які мають супутні захворювання
  • максимальний клінічний ефект при найкоротших термінах реабілітації
  • естетичність.

Зауважимо, що комплексне мініінвазивне лікування можливо отримати лише в профільних медичних центрах, які мають відповідну матеріально-технічну базу, професійну мультидисциплінарну команду та значний, багаторічний клінічний досвід.

Медична допомога була надана за програмою «Деякі питання впровадження та реалізації нового механізму фінансового забезпечення надання третинної спеціалізованої медичної допомоги в окремих наукових – дослідних установах НАМН».

 

 

Інформація про наявність медичних препаратів

що були придбані за кошти державного бюджету України

 



список препаратів

ЗМІНА МЕХАНІЗМУ ФІНАНСУВАННЯ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

ННЦХТ ім. О.О. Шалімова НАМН України долучився до реалізації проекту КМУ щодо зміни механізму фінансування надання медичної допомоги



більше інформації

Про центр Сервіси ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ НОВИНИ Контакти Медтранспорт
Ми сьогодні Наша історія Адміністрація центру Наші фахівці Благодійність Наші партнери Вакансії 3D тур по операційним центру Правова інформація Сертифікати та ліцензії Публічні закупівлі Наглядова рада Вакансії Для страхових компаній Стаціонар Консультативна поліклініка Приймальне відділення Для учасників бойових дій Здати кров - врятувати життя For patients from abroad Зворотній зв'язок Подяка пацієнтам ОСВІТА Післядипломна освіта Навчання в аспірантурі Медична рада Конференції та з’їзди Клінічні випадки Міжнародний класифікатор хвороб МКХ 10 Новий механізм фінансового забезпечення Інституційний репозитарій Асоціація хірургів України Журнал "Клінічна хірургія" Новини Публікації про центр Контактна інформація Як доїхати
logo